1 דקות קריאה
הכל על מלטונין- אחת ולתמיד: מה זה, האם כדאי להשקיע בלצרוך אותו לפני השינה ואיך אפשר לסדר את הרמות שלו בגוף באופן טבעי

אז אם גם אתם לא ממש מצליחים לישון בלילה, וכבר יצא לכם לנסות כל מיני דברים, אני בטוחה ששמעתם על המלטונין- הידוע גם בתור "הורמון החושך" או "הורמון השינה".

המלטונין הוא הורמון שקיים אצלנו בגוף באופן טבעי והוא מופרש מבלוטה במוח שנקראת בלוטת האיצטרובל, באופן תקין בין השעות 20:00-21:00 בערב. 

מכירים את התחושה הזו שפתאום נפלה עליכם עייפות ממש כבדה? זה המלטונין. במצב תקין, הוא ישאר במחזור הדם כל הלילה, ויתחיל לרדת לקראת הבוקר, כשמאיר.

אז מה מוציא אותו מאיזון? למה מתעוררים באמצע הלילה? 

האמת היא שאם זה לא היה עצוב, זה אולי היה מצחיק כמה שזה פשוט. הסיבה היא לפעמים רק... חשיפה לאור. ביליתם יום שלם במשרד מתחת לפלורסנט? נשארתם ערים עד מאוחר מול הטלוויזיה/עם הטלפון? נמצאים בחדר מואר מאוד לקראת שעת השינה? מה שאתם בעצם עושים זה להגיד למלטונין שלכם שעכשיו יום ואתם ממש ערים ועסוקים, ואז אתם פשוט מעכבים את הפרשתו בגוף.

אף אחד לא מסביר לנו את זה,אבל כשאנחנו מעכבים את הפרשת המלטונין יום יום, והוא לא מופרש בשעות קבועות, המנגנון הזה פשוט יוצא מאיזון.

הידעתם שיש קשר בין הפרשת מלטונין לרמות אסטרוגן ופרוגסטרון בגוף?
 מסתבר, שכשיש חוסר בהורמון אסטרוגן, או בהורמון הפרוגסטרון, זה משפיע על רמות המלטונין, ומשבש אותו.

כך נוצרת לה הפרעת שינה. וזו הסיבה שהרבה נשים בסביבות גיל המעבר חוות קשיים בשינה.

אז מה לעשות? לקחת או לא לקחת מלטונין?

תראו, אפשר בעיקרון לקחת מלטונין, אבל האמת היא שזה לא תמיד עוזר. אני אגיד לכם יותר מזה: עשו מחקרים וראו שאנשים שנתנו להם פלצבו (תרופה שלא עושה כלום) ואנשים שנתנו להם מלטונין, חוו שיפור דומה בשינה. 

מלטונין


מה זה אומר לנו?

שמספיק שאנחנו כבר חושבים שטיפלנו בזה, והגוף דואג להפריש מלטונין (ותראו מה מעט תשומת לב לעצמנו יכולה לעשות).

אז כן, המלטונין יכול לעזור להשרות תחושה של עייפות, אבל חשוב לדעת איך לקחת, כמה לקחת ומתי לקחת- וחשוב גם שזה תמיד יהיה בשעה קבועה. 

בינינו? לדעתי, אין שום צורך לפתח תלות בשום כדור ובשום תוסף ולגמרי אפשר להחזיר לגוף את היכולת לעשות מה שהוא כבר יודע לעשות בעצמו מצוין, ובאופן טבעי.  


מה צריך לעשות כדי להסדיר את המלטונין בגוף?

1. לכו לישון בשעה קבועה

2. התחילו להחשיך את הבית כבר בשעות הערב המוקדמות 

3. המנעו ממסכים ומטלפונים – עברו לספר לפני השינה. עדיף סתם ספר קליל ולא משהו יותר מדי מעורר מחשבה

4. נסו להיכנס למיטה כשאתם כבר מרגישים עייפים יחסית

5. עם אור ראשון, בבוקר, צאו החוצה לגינה / למרפסת / לסיבוב של דקה בחוץ כדי להרגיש את השמש. באופן הזה אתם מודיעים לגוף שהגיע הבוקר, ומתחילים להסדיר את מחזור המלטונין.

6. טיפול רפלקסולוגיה – אחת השיטות שכבר הוכחו שעובדות הכי טוב להסדרת מחזורי שינה בגוף, לאיזון הורמונלי ולהסדרת המלטונין באופן תקין בחזרה, כמו שהוא אמור להיות באופן טבעי. 

אז ספרו לי, ניסיתם פעם לקחת מלטונין? עזר או לא עזר?


זקוקים לייעוץ? עזרה? הכוונה אישית או טיפול מותאם עבורכם?

לחצו כאן וכתבו לי, ואחזור אליכם ממש מהר

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.